De sociala kongresserna

De Sociala Kongresserna
Foto: Marie Birkl

Under vintern och våren 2013 antog Teater Barda en ny utmaning då vi satte upp dansföreställningen ”De sociala kongresserna”, en dansföreställning som handlar om hur vi människor förhåller oss till varandra och som synliggör kroppens funktion i det sociala samspelet. Vi presenterade föreställningen som modern experimentell konstdans.

Föreställningen skapades av dansarna (samtliga skådespelare i Teater Barda) tillsammans med regissören Henrik Ögren och koreografen Camilla Edfalk Almgren. Vi blev själva mycket nöjda med resultatet. Dansföreställning visade sig dock vara svårsålt och totalt stannade det vid 18 spelade föreställningar. Vintern 2015 skapade vi en ny, ännu bättre version som vi spelade 3 gånger. Fredag den 10 juli 2015 visades dokumentären och dansfilmen om arbetet med ”De sociala kongresserna” i SVT:s K special (SVT2).

Pressbilder av Marie Birkl: