Broadway

Inget besök till New York utan att uppleva Broadway. Därför beslutade vi oss vid senaste turen till staden att besöka fler olika shower. Enheten. Passionen. Musiken. Broadway är hjärtat i New York City. Mot bakgrund av dess gränslösa energi drar resenärer från hela världen samman på denna kosmopolitiska ö för att fördjupa sig i Broadway-teatern. Big Apple är ett mekka av kultur och innovation som välkomnar världens största talang, både på och utanför scenen, till sin “City of Lights”.

 Inget besök i världens kulturella huvudstad är komplett utan att uppleva spänningen i en Broadway-show. Vi brukar bo på Sofitel New York, bara en kort promenad från Manhattan’s Great White Way i hjärtat av teaterdistriktet. Där ges en enkel modell av dramatik och sofistikering på egen hand med smidig tillgång till Broadways främsta artister, långspelande musikaler och de hetaste nya programmen dygnet runt. När allt kommer omkring är det staden som aldrig sover.

Och en viktig del av alla Broadway-upplevelser är maten före eller efter teatern. Sofitel New Yorks Gaby Brasserie Française, som ofta besöks av Broadway-grannarna, erbjuder mat i en Art Deco-miljö. Det är den perfekta platsen för teatergäster att begränsa spänningen innan en stor show, varva ner medan du gillar i favoritscener och berättelser eller planera deras nästa Broadway-äventyr.

City of Lights
City of Lights

Spänning och underhållning

Det blev därför att vi åt där på hemmaplan efter flera av de kvällsshower vi besökt. Jag tänkte tipsa om några av de kanske mindre kända showerna men som ändå är riktigt bra. Okay, det första tipset är en välkänd föreställning dock.

Little Shop of Horrors, sci-fi-musikalen om den manätande växten och den nördiga unga mannen som överdriver sin tillgivenhet till det blodtörstiga monstert. Showern har stjärnor på scen- och TV-favoriten Jonathan Groff som Seymour, Emmy-vinnaren Tammy Blanchard och två gånger om Tony-vinnaren Christian Borle.

American Moor är Red Bull Theatres produktion av Keith Hamilton Cobbs. American Moor går på Cherry Lane Theatre. Det övertygande dramat hittar en afroamerikansk skådespelare som är i stånd att pröva för titelrollen i William Shakespeares Othello.Mot alla odds i strid med den unga, vita regissören som leder tanken att han har en bättre förståelse för styckets rasiella implikationer . Dramatisk och rolig med en djupare mening sedan American Moor erbjuder en fascinerande diskussion om ras i Amerika.

Annorlunda musik

Musiken från Fiddler on the Roof, från 1964, är en av de sanna skatterna på den amerikanska scenen. Fiddler on the Roof bevisar att musiken fortsätter att resonera, särskilt i händerna på den tankeväckande regissören Joel Gray. Berättelsen om mjölkmannen Tevye, som har sina traditioner och auktoritet utmanas när hans döttrar börjar gifta sig och världen runt honom börjar förändras snabbare än han är redo för.

Fans av gammaldags skräck kommer att vilja kolla in Frankenstein: A New Musical på St. Luke’s Theatre (308 West 46th Street). Kompositören Eric B. Sirota har fångat Mary Shellys klassiska roman om en galen forskare som testar dödlighetens gränser och ger det ett friskt och modernt ljud. Serien har något för alla: romantik, intensitet, drama och några spänning som garanterat tar dig tillbaka till världen av gammaldags, monsterhistoria.

Jukebox-musikalen Jersey Boys, en hit i många år på Broadway, hittade ett nytt hem Off-Broadway där det fortsätter att blända publiken med sin berättelse om ett av popmusikens mest produktiva och älskade band. Frankie Valli och vännerna började som tuffa barn från Jersey som samlades och skapade fantastiska och täta harmonier och sedan arbetade sig för att bli ett av de mest framgångsrika bandet på 60- och 70-talet.

Vem är mördaren?

Scene
Scene

Perfect crime är en Off-Broadway som kört i över tre decennier och hållit publiken underhållen genom att försöka lösa fallet om en psykiater som felaktigt anklagas för mord. Perfekt med humor och de vanliga konventionerna om ett mordmysterium, Perfect Crime av Warren Manzi kommer att få dig att spela amatörsmycke med ett gigantiskt leende i ansiktet. Perfect Crime spelar på Theatre Center/Anne L. Bernstein Theatre på 210 West 50th Street.

Är man ute efter endera de bästa biljetterna eller som vi i många av fallen, de billigaste biljetterna så blir det ofta en hel del köande. Då gäller det att vara utrustad med tålamod och något att dricka eller äta.

Vad gjorde vi under tiden de gånger vi köade länge? Jag kunde roa mig med att dra några snurr på en spelmaskin eller utmana mina hjärnceller med en ordlek. Annars är en bra idé att alltid se till att ha med sig något att äta så att inte blodsockret faller och man blir trött. Vi hittade jättebra snacksboxar på Starbucks som hade både ostbitar, frukt och annat småplock. Inte så billigt i längden men enormt goda och bra för att snabbt fylla lite energi.

Man kan se själva köandet som en del av att uppleva New York och helt enkelt bara njuta av allt spännande man ser, för spännande saker händer alltid omkring en i den staden.